Nova bosanska ambasadorica u državi Katar, dr Bisera Turković, predala je kopiju akreditivnih pisama Državnom ministru za vanjske poslove H. E. Sultan bin Saad Al Muraikhi

Nova bosanska ambasadorica u državi Katar, dr Bisera Turković je 5. septembra  predala kopiju  akreditivnog pisma Državnom ministru za inostrane poslove H. E. Sultan bin Saad Al Muraikhi.

Ministar je poželeo novoj ambasadorici uspeh u njenoj misiji, obečavajući pružanje svake podrške za unapređenje bilateralnih odnosa i promovisanje područja saradnje u različitim oblastima između Države Katar i Bosne i Hercegovine. Na prezentaciji kopija akreditiva prisustvovali su brojni zvaničnici Ministarstva inostranih poslova.

Ambasadorka dr. Bisera Turković izrazila je zahvalnost državi Katar za svu podršku i postavila pitanje viznog režima koji postoji sa Bosnom i Hercegovinom. Ona je naglasila da svi građani Katara mogu slobodno putovati u Bosnu i Hercegovinu ali da nema reciprociteta kada su u pitanju bosanski građani i ljubazno zatražili od ministra da oslobode građane Bosne i Hercegovine viznog režima sa Katarom.