Susret Dr. Denisa Zvizdića sa šeikom Faisalom bin Qassim Al Thanijem

U sklopu službene posjete delegacije BiH Dohi, Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Dr. Denis Zvizdić, se susreo 19.02.2018. sa predsjedavajućim Katarskog udruženja biznismena (QBA), šeikom Faisalom bin Qassim Al Thanijem, u prostoru njegovog privatnog muzeja. Predsjedavajući Zvizdić je informisao šeika Al-Thanija o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH, njenim evropskim težnjama i reformama u našoj državi. Naglasio je da se radi o povezanim procesima, usmjerenim ka ubrzanju ekonomskog razvoja BiH i poboljšanju standarda građana. Upoznao je uglednog sagovornika o ekonomskim pokazateljima Bosne i Hercegovine koja u posljednje dvije godine bilježi kontinuirani ekonomski rast. Predsjedavajući Zvizdić je zamolio šeik Faisala bin Qassim Al Thanija, predsjedavajućeg Katarskog udruženja biznismena, da preporuči katarskim poslovnim ljudima da posjete BiH i upoznaju se sa njenim investicijskim potencijalima. Bilo je riječi i o sutrašnjem Biznis forumu, na kome će učestvovati respektabilna delegacija privrednika iz Bosne i Hercegovine, koja je u Katar doputovala skupa sa delegacijom Vijeća ministara BiH.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović, direktor FIPA Gordan Milinić, predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić.

Nakon sastanka predsjedavajući Katarske privredne komore šeik Faisal bin Qassim Al Thani je delegaciju iz Bosne i Hercegovine poveo u obilazak svog privatnog muzeja, koji ima jednu od najvrjednijih zbirki historijskih artefakta, a zatim je ugostio na večeri.