Aviokompanija Air Arabia otvara liniju Doha-Šarža-Sarajevo

3. Marta 2016. delegacija aviokompanije Air Arabia predvođena menadžerom za Katar, gospodinom Bikramjit Ghosh, posjetila je Ambasadu Bosne i Hercegovine u Dohi. U razgovoru sa ambasadorom Tarikom Sadovićem najavili su da će ova kompanija započeti letove iz Šarže (u Ujedinjenim Arapskim Emiratima) za Sarajevo od 17. Marta 2016-e, a iz Dohe će početi 25. Marta 2016-e. Air Arabia je prva i najveća LCC-kompanija (Low Cost Carrier) koja leti za preko 116 destinacija na Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi, Aziji i Evropi. U svojoj floti koriste Airbus A-320 sa 168 sjedišta. Prosječna najniža cijena od Dohe preko Šarže do Sarajeva iznosit će u jednom smjeru oko QR 2051 a povratna QR 3191. Direktor Ghosh je rekao ambasadoru da će u početku letjeti 4 puta sedmično, a ako bude ineteresa broj letova će se povećati.

Ambasador Sadović je čestitao predstavnicima aviokompanije Air Arabija na ovom poslovnom potezu koji će omogućiti bolju povezanost Bosne i Hercegovine sa regionom Bliskog istoka, te doprinijeti razvoju turizma i biznisa.

Šarža je veliki grad i sedište istoimenog emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Grad se nalazi severno od Dubaija sa kojim je potpuno spojen.

IMG-20160303-WA0001