Zvizdić se sastao sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa Akbarom Al Bakerom, koji je izrazio zadovoljstvo što je Sarajevo ušlo u svjetsku mrežu destinacija te kompanije.

Qatar Airways je jučer obavio prvi direktni let na relaciji Sarajevo – Doha, čime se glavni grad Bosne i Hercegovine, sa jednim presjedanjem u Dohi, povezao sa više od 150 svjetskih poslovnih i turističkih destinacija.

Zvizdić je zahvalio Državi Katar na kontinuiranoj podršci BiH, kao i kompaniji Qatar Airways, koja je realizacijom ovog izuzetnog projekta omogućila daljnje jačanje poslovnih veza dviju zemalja i razvoj turizma u Bosni i Hercegovini.

Upoznao je Al Bakera sa trenutnom situacijom u BiH, kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH.

Izvršni direktor Qatar Airwaysa rekao je da je cilj kompanije dovoditi turiste u BiH u što većem broju i iskazao interes za uvođenjem svakodnevnih letova za Sarajevo.

Naglasio je da BiH mora nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu kako bi se povećali komunikacijski kapaciteti u korist turista.

Zvizdić je istaknuo da je uspostava direktne aviolinije samo prvi korak u daljnjem razvijanju i jačanju odnosa dviju prijateljskih zemalja. Naglasio je da je interes BiH jačanje poslovnih veza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude da budućnost grade u svojoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović i ambasador države Katar u BiH Rashid Al-Kawari, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

preneseno sa portala www.faktor.ba