Godišnji izvještaj “EID CHARITY”

Na posebnom prijemu održanom 25.01.2017. godine katarska humanitarna organizacija “Eid Charity” prezentirala je Izvještaj o radu u 2016. godini kojem su prisustvovali ambasadori i predstavnici iz: Holandije, Španije, Bugarske, Indonezije, Tunisa, Bosne i Hercegovine, Somalije, Nigera, Sudana Turske, Brazila, Kanade, Argentine, Francuske, Amerike, Australije, kao i predstavnici Sirijske koalicije i regionalnih vlasti Darfura. Prema podacima iz godišnjeg izvještaja Fondacija je primila donacije u vrijednosti od 555 miliona katarskih rijala, a utrošila 481 milion rijala od čega 409 miliona izvan Katara a 72 miliona u Kataru.

“Eid Charity” je tokom 2016. godine u Bosni i Hercegovini finansirao projekte vrijedne ukupno 1.256.000 Katarskih rijala.

U uvodnom obraćanju generalni direktor Fondacije Ali Al Suvaidi je kazao da je radeći u humanitarnoj misiji u Siriji poginulo mnogo doktora i medicinskog osoblja. Aktivnosti “Eid Charity” daleko su od bilo koje ideologije, a bazirane su na principu “ljudsko prije svega”. Predsjedavajući Šeik Eid bin Mohammed rekao je da su aktivnosti Fondacije širom svijeta ojačale ulogu Katara na humanitarnom planu.

Ambasador Sadović je iskoristio ovu priliku da se zahvali generalnom direktoru Ali Al Suvaidiju, velikom prijatelju BiH, zatim predsjedavajućem Šeik Eid bin Mohammedu i sinu osnivača Šeik Ahmed bin Eid Al Thani-ju na svemu što su dosada uradili za Bosnu i Hercegovinu.