BiH kompanija “Panamera” na sajmu nekretnina “EREEX” u Dohi, Kataru

EREEX sajam nekretnina se održava u hotelu Sheraton u Dohi od 21-24.11.2016. Sajam koji organizira Eskan Global okuplja 35 kompanija diljem svijeta,  uključujući Katar, Kuvajt, Tursku, Egipat, Bosnu i Hercegovinu…

Generalni direktor bosanskohercegovačko/kuvajtske kompanije g. Elvedin Mahmutović sa saradnicima učestvuje na ovom značajnom sajmu. Ambasador BiH u Kataru nj.e. Tarik Sadović posjetio je štand ove kompanije u luksuznom Sheraton Hotelu u Dohi i zadržao se u dužem razgovoru sa generalnim direktorom Mahmutovićem koji ga je upoznao sa ambicioznim planovima njegove kompanije „Panamera“. Ambasador je naglasio važnost učešća BiH kompanija na sajmovima i izložbama u Kataru i podržao napore “Panamere” da se značajnije uključi na katarsko tržište.

Inače Panamera je kompanija koja se bavi izgradnjom i prodajom nekretnina. Nastala je 2011. godine kao spoj dobrog prijateljstva i međusobnog povjerenja između dvoje ljudi i dvije države: Bosne i Hercegovine i države Kuwait. Njihova deviza je: “Bit partnerstva je u međusobnom razumjevanju i uzajamnoj toleranciji”.

Ponos Panamera kompanije, a ujedno i prvi projekat u gradu Sarajevu je zgrada “Panamera 1” koja se nalazi na Ilidži, u naselju Lužani.