PREDSTAVNICI KOMPANIJA IZ BIH NA PRIVREDNOM SAJMU U DOHI

U Doha Exhibition and Convention Center (DECC) od 18.10.-20.10.2016. održava se privredni sajam “Qatar Hospitality 2016”. Ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru nj.e. Tarik Sadović je prisutvovao svečanosti otvaranja koju je predvodio Ministar ekonomije i trgovine Sheikh Ahmed bin Jassim bin Mohammed Al-Thani.

Ovaj sajam i izložba pružaju platformu za poslovne kontakte, investicione ideje, razmjenu iskustava i poslovnih praksi u oblastima turizma, hotelijerstva, nekretnina…

Ove godine na sajmu učestvuju bosanskohercegovački predstavnici turističke agencije “Akdeniz Travel”, hotela “Bristol”, hotela i lječilišta “Terme” kao i agencije za nekretnine “Deira”. Ambasador Sadović posjetio je njihov štand i čestitao im što su se odlučili na ovaj korak, jer na taj način, osim proizvoda i usluga svojih kompanija, promoviraju i turističke potencijale Bosne i Hercegovine.

Narednog dana u ambasadi BiH u Dohi predstavnici ovih kompanija/agencija održali su zajednički sastanak sa ambasadorom na kojem se razgovaralo o poslovnom okruženju i investicionim mogućnostima u Bosni i Hercegovini kao i drugim aspektima unaprjeđenja poslovne saradnje između dviju država.