PREDSTAVNICI RELAX TOURSA U POSLOVNOJ POSJETI DOHI

Turizam je privredna grana koja u Bosni i Hercegovini doživljava procvat. Radi svojih prirodnih ljepota, kulturno-historijskog naslijeđa, odlične hrane i tradicionalne gostoljubivosti stanovništva naša država je postala omiljena destinacija turistima iz zemalja Gulfa, a među njima i brojnih Katarana i useljenika.

S ciljem jačanja saradnje, u posljednjoj trećini septembra, u poslovnoj posjeti Dohi boravili su čelnici poznate bosanskohercegovačke turističke agencije “Relax Tours” iz Sarajeva. Vlasnik agencije Tarik Jašarević i direktorica Fatima Jašarević ostvarili su poslovne kontakte sa najpoznatijim turističkim agencijama u Kataru. Oni su izrazili zadovoljstvo posjetom i ocijenili njene rezultate vrlo uspješnim. Posebnu zahvalnost uputili su Ambasadi BiH u Dohi koja im je pružila potrebnu pomoć i podršku.

Čelnici “Relax Tours” iznijeli su vrlo interesantnu ideju, a to su i prijedlozi njihovih domaćina, da se kao novi poticaj turizmu, u smislu povećanja broja turista iz Katara u BiH, olakša postupak pribavljanja viza za useljenike u Kataru (expatriates) koji imaju reguliran stalni boravak u ovoj državi. Uobičajena je praksa u mnogim državama da primjenjuju stimulativne mjere radi razvoj turizma kao brzorastuće i profitabilne privredne djelatnosti.

Relax Tours je prva privatna turistička agencija u BiH osnovana 1989-e godine. Trenutno ima tri poslovnice, a odnedavno je u njihovom sastavu i prelijepi “Pino Nature Hotel” na Trebeviću. Ovaj tur operator dovodi turiste iz raznih zemalja u BiH i organizira posjete naših građana u Tursku, Egipat, Tunis, Hrvatsku…