Bajramski prijem kod Emira

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar, nj.e. Tarik Sadović, prisustvovao je 06. jula 2016. godine svečanom prijemu u povodu Ramazanskog Bajrama  koji je upriličio Emir Države Katar nj.v. Šeik Tamim bin Hamad Al Thani za šefove diplomatskih misija akreditirane u Kataru.

U ranim jutarnjim satima, odmah poslije Bajram namaza koji se klanjao na vanjskom  molitvenom prostoru, visoki gosti imali su priliku da lično čestitaju šefu države Katar najveći vjerski i državni blagdan, u blještavoj vladarskoj palati „Al Wajba“.

Ambasador Tarik Sadović je na tradicionalan način čestitao Ramazanski Bajram nj.v. Šeik Tamim bin Hamad Al Thani, a kasnije i zvaničnicima Ministarstva vanjskih poslova Katara, te pripadnicima diplomatskog kora u Dohi.

Svečanom prijemu su prisustvovale mnoge utjecajne ličnosti, državni funkcioneri, visoki oficiri vojske i policije…

Takođe, supruga ambasadora BiH, dr. Aida Sadović, na posebno prijemu za supruge ambasadora u „Al Wajba“ palati, čestitala je Ramazanski Bajram Šeiki Mozi bint Nasser Al Misned, (majci Emira Države Katar Šeik Tamima i supruzi Šeik Hamada, Oca Emira), kao i drugim zvanicama. Šeika Moza, najutjecajnija žena u Kataru, tradicionalno organizira ovaj najprestižniji “ženski prijem”, odmah poslije bajramskog prijema kod šefa države.